Selecteer een pagina

Angst voor problemen tijdens een presentatie

Jarenlang heb ik het lastig gevonden om een presentatie te geven. Ik weet nog precies hoe dat is, bang voor wat er allemaal kan misgaan. Het zweet breekt mij uit. Ik begin mijn presentatie met knikkende knieën. Mijn stem valt weg. Ik heb het gevoel dat mijn keel dicht zit. Steeds weer struikel ik over mijn woorden en over legio keien, die alleen ik zie op mijn weg. Of ik klap dicht en weet niet meer wat ik wil zeggen. Ik voel de frustraties, de boosheid en mijn verdriet waarom het niet lukt om een vloeiende presentatie neer te zetten.

Hoe vervelend is het als je vaak presentaties geeft waar iets misgaat. Steeds weer word je onzeker doordat er dingen anders lopen dan je wenst of gepland hebt. Het belangrijkste is dat je de rust in jezelf kunt terugvinden. Door helemaal bij jezelf te zijn. Zonder dat iemand of iets jou kan afleiden. Belangrijk is dat je weet waardoor je onzeker wordt. Wat gebeurt er? Wat zit jou dwars? Wat zit jou in de weg? Wat leidt jou af? Misschien kun je dit bij jezelf checken. Dan heb je al een heel mooi begin gemaakt om dichterbij jezelf te zijn op weg naar een transformatie in jouw presentatie.

Wat maakt van jouw presentatie een succes?

In een gratis PEPtalk help ik jou om te ontdekken wat jij nodig hebt om je krachtig, moeiteloos en met plezier te presenteren.

Blijf op de hoogte

Regelmatig schrijf ik over presenteren. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven